Slané cuketové muffiny

Slaný cuketový koláč patrí medzi naše obľúbené letné jedlá. Zvykli sme ho robievať buď na plechu, alebo v zapekacej forme. Tentoraz som to skúsila v muffinovej forme a vznikli z toho takéto krásne, chrumkavé muffiny:


Potrebujeme:
2 – 3 šálky nastrúhanej cukety, 1 šálka nastrúhaného syra, 1 šálka múky (1:1 obyčajná a celozrnná), 2 čl prášku do pečiva, pol šálky oleja, 4 vajcia, soľ, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, 3 – 4 strúčiky cesnaku

Postup:
Cuketu a syr nastrúhame. Ak je cuketa mladá, nemusíme ju šúpať ani vyberať jej vnútornú časť. Pridáme vajcia, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dochutíme soľou a korením, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko spolu poriadne premiešame a dáme do maslom vymastenej formy. Ak sa vám zmes nezmestí do muffinovej formy, zvyšok dajte na klasický plech. Pečte pomaly pri 180 stupňoch, kým nie sú muffiny pekne pripečené a chrumkavé. K upečeným muffinom si môžete spraviť studenú jogurtovo-cesnakovú omáčku s troškou horčice a kurkumy, kto má rád pikantné, pokojne si k tomu (alebo aj priamo do cesta) môže prihodiť aj chilli papričky.


všetky suroviny v miske

zmes by mala byť vláčna

formu vymastená maslom

upečené slané muffińy

muffin s domácimi chilli papričkami a cherry paradajkou

po rozkrojení

Komentáre

Obľúbené príspevky