Grilovaná zelenina s hráškovým pyré
Konečne prišla voňavá a farebná jar. Zeleninu už
máme takmer posadenú a nevieme sa dočkať, kedy sa záhradka zazelená. Jeden
milý deduško z neďalekého susedstva mi aj tento rok podaroval kyticu
prvých jarných kvetov, ktoré vypestoval. Tá ma inšpirovala k farebnej
vitamínovej bombe na tanieri.
Potrebujeme:
mrkva, kaleráb, cuketa, hrášok, kukurica, cvikla, olej
Postup:
Postup prípravy tohto jedla netreba nejako veľmi rozpisovať. Zvládne ho určite každý. Nakrájate si mrkvu, cuketu, kaleráb a dáte opekať na panvicu alebo gril. Opečený mladý kaleráb je naozaj výborný, odporúčam vyskúšať, ak ste ho ešte nejedli. Keď ich opečiete, môžete si ich dosoliť. Pred opekaním to nerobte, zelenina by mohla zmäknúť a pustiť šťavu. Aj bez použitia soli je zelenina výborná. Samozrejme, opekať môžete rôzne druhy zeleniny, ktoré obľubujete. Chutný je aj baklažán alebo cvikla. Ja som ako prílohu zvolila ryžu, kukuricu, cviklu a hráškové pyré.
Komentáre
Zverejnenie komentára