Paradajkovo-fazuľkové VegeSoté

Dnes varíme opäť zdravú, chutnú a lacnú rýchlovečku, ktorú by mal zvládnuť každý. A možno ju tiež zvyknete varievať. Do sotéčka môžete pridať rôznorodú zeleninu, najlepšia je, samozrejme, čerstvá.



Potrebujeme:
Čerstvé alebo konzervované paradajky, čerstvé alebo mrazené zelené fazuľkové struky, cibuľa, cesnak, sójové kocky, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, bazalka


Postup:
Sójové kocky zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Medzitým si na drobné kúsky nakrájame paradajky a fazuľkové struky. Sójové kocky vyžmýkame z prebytočnej vody, nakrájame na menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej spolu s cibuľou. Opekáme dovtedy, kým nie sú pekne pripečené. Potom osolíme, pridáme roztlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak, čierne korenie a papriku, chvíľu miešame a zalejeme trochou vody. K mäsu pridáme nakrájané paradajky a fazuľkové struky, čerstvú bazalku a chvíľu podusíme. Ja mám radšej, keď zelenina nie je úplne mäkká, ale je trošku tvrdšia a chrumkavá, vtedy má podľa mňa lepšiu chuť. Ale to už je na každého chuti, kto-čo preferuje.



Komentáre

Obľúbené príspevky