Paradajkovo-fazuľkové VegeSoté
Dnes varíme opäť zdravú, chutnú a lacnú
rýchlovečku, ktorú by mal zvládnuť každý. A možno ju
tiež zvyknete varievať. Do sotéčka môžete pridať rôznorodú zeleninu,
najlepšia je, samozrejme, čerstvá.
Postup:
Čerstvé alebo konzervované paradajky, čerstvé alebo mrazené zelené fazuľkové
struky, cibuľa, cesnak, sójové kocky, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá
červená paprika, bazalka
Postup:
Sójové kocky zalejeme vriacou vodou a necháme
napučať. Medzitým si na drobné kúsky nakrájame paradajky a fazuľkové
struky. Sójové kocky vyžmýkame z prebytočnej vody, nakrájame na
menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej spolu s cibuľou.
Opekáme dovtedy, kým nie sú pekne pripečené. Potom osolíme, pridáme roztlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak, čierne
korenie a papriku, chvíľu miešame a zalejeme trochou
vody. K mäsu pridáme nakrájané paradajky a fazuľkové struky,
čerstvú bazalku a chvíľu podusíme. Ja mám radšej, keď zelenina nie je úplne mäkká, ale je trošku tvrdšia a chrumkavá, vtedy
má podľa mňa lepšiu chuť. Ale to už je na každého chuti,
kto-čo preferuje.
Komentáre
Zverejnenie komentára