Plnené guľky v kyslej kapuste
Čím viac sa blíži zima, tým viac v našej kuchyni
rozvoniava kyslá kapusta. Pomedzi všetky možné jedlá, čo z nej doma varíme, sme sa tentoraz rozhodli pre plnené gule zo
zemiakového cesta v kombinácii s dusenou kyslou kapustou.
Cesto: múka, voda, varené zemiaky v šupke, soľ
Náplň: údené tofu, rastlinné maslo, cesnak,
pór alebo cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
Príloha: na oleji, cibuľke a mletej červenej paprike dusená kyslá kapusta
Zemiaky v šupke dáme variť do vody. Cca v pomere
1:2 k uvareným a roztlačeným zemiakom pridáme múku (zvyčajne používam
polohrubú) a vodu podľa potreby, aby bolo cesto vláčne a nelepivé.
Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,5 cm a povykrajujeme štvorce. Na každý dáme
náplň, ktorú si vymiešame z najemno nastrúhaného údeného tofu, masla,
pretlačeného cesnaku, nadrobno nasekaného póru alebo cibule, soli a korenia.
Vytvarujeme guľky a dáme variť do vriacej vody, kým nevyplávajú na povrch.
Pomedzi to si dáme dusiť na olej s osmaženou cibuľou a mletou červenou
paprikou kyslú kapustu. Keď je mäkká, môžeme ju zmiešať s guľkami a servírovať.
Komentáre
Zverejnenie komentára