Grilovaná zelenina s hráškovým pyré

Konečne prišla voňavá a farebná jar. Zeleninu už máme takmer posadenú a nevieme sa dočkať, kedy sa záhradka zazelená. Jeden milý deduško z neďalekého susedstva mi aj tento rok podaroval kyticu prvých jarných kvetov, ktoré vypestoval. Tá ma inšpirovala k farebnej vitamínovej bombe na tanieri.


Potrebujeme:
mrkva, kaleráb, cuketa, hrášok, kukurica, cvikla, olej

Postup:
Postup prípravy tohto jedla netreba nejako veľmi rozpisovať. Zvládne ho určite každý. Nakrájate si mrkvu, cuketu, kaleráb a dáte opekať na panvicu alebo gril. Opečený mladý kaleráb je naozaj výborný, odporúčam vyskúšať, ak ste ho ešte nejedli. Keď ich opečiete, môžete si ich dosoliť. Pred opekaním to nerobte, zelenina by mohla zmäknúť a pustiť šťavu. Aj bez použitia soli je zelenina výborná. Samozrejme, opekať môžete rôzne druhy zeleniny, ktoré obľubujete. Chutný je aj baklažán alebo cvikla. Ja som ako prílohu zvolila ryžu, kukuricu, cviklu a hráškové pyré. 



Komentáre

Obľúbené príspevky