Bryndzovo-zemiakové pirohy s kôprom

To, ako sa varia bryndzové pirohy, som odkukala od svojej mamky. Vždy som vedela, že ich raz budem varievať aj ja svojim deťom. Nezabudnite si zohnať čerstvý alebo mrazený kôpor, pretože ten dodá pirohom výbornú chuť.


Potrebujeme:
múka, vajce, zemiaky, soľ, bryndza, kôpor, maslo

Postup:
Najskôr si uvaríme 2-3 zemiaky. Jeden zemiak alebo časť z neho si necháme na plnku. Tie vychladnuté popučíme vidličkou alebo pretlačíme a zmiešame s vajcom, soľou a hrubou alebo polohrubou múkou. Podľa potreby pridáme do cesta vodu. Cesto by nemalo byť veľmi husté, ale také akurát vláčne a nelepivé, aby po uvarení nebolo príliš tvrdé. Keď máme vymiesené cesto, natenko ho rozvaľkáme (cca 3 mm). Vykrajujeme štvorce, na ktoré dáme kôpku bryndzovo-zemiakovo-kôprovej plnky. 


Tú si spravíme z kúska alebo celého pretlačeného zemiaku, kôpru a bryndze. Pritláčaním po okrajoch zlepíme a dáme variť do vriacej vody. Rozpustíme si trochu masla a polejeme ním pirohy, prípadne ak vám ostane trochu plnky, môžete ňou posypať uvarené pirohy alebo si ich môžete ešte poliať zmesou smotany a bryndze.

Komentáre

Obľúbené príspevky