Špenátová polievka
Z tohtoročnej hojnej špenátovej úrody vyvárame
všetko možné. Špenátovú mixovanú polievku pravdepodobne varievate viacerí. My robíme takúto:
čerstvé alebo mrazené špenátové listy, 2-3 zemiaky, cibuľa,
cesnak, olej, soľ
Postup:
Na oleji chvíľu popražíme nakrájanú cibuľu
a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zemiaky dávam na zahustenie
polievky, takže ak robíte viac polievky, či máte ju radi hustejšiu, dajte viac zemiakov. Pár minút za
stáleho miešania opekáme. Keď sa to začne mierne pripekať, zalejeme vodou. Po uvarení zemiakov pridáme umyté špenátové listy a chvíľu povaríme, resp.
skôr sparíme. Naozaj len pár minút, aby sme neprišli o vitamíny. Potom pridáme pretlačený cesnak, každý podľa chuti a polievku rozmixujeme. Celú polievku môžete na záver zjemniť smotanou.
Komentáre
Zverejnenie komentára