Palacinková torta s lesnými čučoriedkami, tvarohom a šľahačkou
Tento recept by som rada venovala mojej tete a jej
rodine, od ktorých sme dostali výborné oravské lesné čučoriedky a domáce vajíčka,
ktoré som použila pri príprave palaciniek. Taktiež mi plnka, ktorou som tortu
naplnila, pripomína detstvo na hornej Orave, kde sme so sestrou strávili nezabudnuteľné zážitky.
Často sme chodili do lesa a zbierali hríby, maliny, čučoriedky
a potom nám z nich mamky vyrábali rôzne dobrotky, napríklad aj čučoriedky
so šľahačkou.
Cesto: 2,5 šálky celozrnnej múky, 2 šálky mlieka, 2
vajcia, 1 lyžica hnedého cukru, štipka soli
Plnka: tvaroh, smotana na šľahanie, čučoriedky,
javorový sirup
Postup:
Vymiešame si palacinkové cesto z múky a mlieka,
potom pridáme vajcia, cukor a štipku soli. Necháme odležať v chladničke
cca polhodinku, prípadne dlhšie. Ja som prvýkrát na palacinky použila hladkú celozrnnú
múku, no samozrejme môžete dať aj obyčajnú bielu. Napečieme
si palacinky a tie na seba ukladáme. Na každú natrieme vymixovanú čučoriedkovo-tvarohovo-šľahačkovú
plnku osladenú javorovým sirupom.
Komentáre
Zverejnenie komentára