Guľky z údeného tofu so zemiakmi a kyslou kapustou
A máme tu ďalší z receptov, ktoré zahrejú,
rozvoňajú domácnosť a prispejú k lepšej imunite.Ak mi niekedy zvýši
trochu ryže z predchádzajúceho dňa, tak zvyknem urobiť buď koložvársku kapustu, alebo tieto VegeGuľky, ktoré sú chutné nielen v kapuste, ale aj
v paradajkovej omáčke.
Potrebujeme:
údené tofu, uvarená ryža, vajce, celozrnná ražná múka,
ovsené vločky, cesnak, čierne korenie, mletá červená paprika, majorán, soľ,
kyslá kapusta, sušené hríby, cibuľa, zemiaky
Postup:
Kyslú kapustu premyjeme a dáme dusiť na cibuľku
spolu s vopred namočenými hríbmi, cesnakom a koreninami. Tofu najemno
nastrúhame a pridáme k nemu uvarenú ryžu v pomere 1:1, hrsť
ovsených vločiek, pretlačený cesnak, vajce, okoreníme a osolíme a zahustíme
celozrnnou múkou tak, aby sa zo zmesi dali formovať pekné guľky. Ruky si
navlhčíme a tvarujeme guľky, ktoré potom vhadzujeme do predvarenej kyslej
kapusty. Necháme variť asi 15 minút a môžeme podávať spolu s uvarenými
zemiakmi alebo s chlebom.
Ahoj, velmi si ma inspirovala tymto receptom! urcite ho vyskusam, ale kedze doma nepouzivame vajce, nevies mi napisat ci mozem ako pojivo pouzit hrasku? :)
OdpovedaťOdstrániťAhoj, no pravdupovediac, ja hrasku nemam odskusanu, ale dik za tip, tu si zas musim zadovazit a vyskusat ja :) ja by som namiesto vajca dala najemno nastruhany zemiak, ten by to mal spojit...
OdpovedaťOdstrániť