Cviklové placky s kurkumovým dipom
Ak máte aj vy dostatok zásob cvikly z predchádzajúcej
sezóny, vyskúšajte si upiecť cviklové placky. Majú mierne sladkastú chuť, preto
je fajn skombinovať ich s mierne kyslastým kurkumovo-jogurtovým dipom.
Potrebujeme:
cvikla, zemiaky, cibuľa, vajce, ražná múka,
cesnak, soľ, čierne korenie, majorán, ľan, rasca, slnečnicové semienka, biely
jogurt, dijónska horčica, med, kurkuma
Postup:
Zeleninu spolu s koreninami, bylinami, orechmi
a semenami zmixujeme na kašu. Ja mám vysokorýchlostný mixér, ktorý mi to
všetko vymixuje na hladkú kašu, ak ho ale nemáte, najemno si všetko
nastrúhajte. Pridajte jedno vajce a podľa potreby zahustite múkou. Na
panvicu dajte pár kvapiek oleja, nech placky nie sú príliš mastné a opekajte
z oboch strán. Upečené placky môžete poliať dipom z 3 lyžíc bieleho
jogurtu, lyžičky medu, dijónskej horčice a kurkumy. Posypať ich môžete
nakrájaným cesnakom.
Komentáre
Zverejnenie komentára