Cviklové placky s kurkumovým dipom

Ak máte aj vy dostatok zásob cvikly z predchádzajúcej sezóny, vyskúšajte si upiecť cviklové placky. Majú mierne sladkastú chuť, preto je fajn skombinovať ich s mierne kyslastým kurkumovo-jogurtovým dipom.


Potrebujeme:
cvikla, zemiaky, cibuľa, vajce, ražná múka, cesnak, soľ, čierne korenie, majorán, ľan, rasca, slnečnicové semienka, biely jogurt, dijónska horčica, med, kurkuma

Postup:
Zeleninu spolu s koreninami, bylinami, orechmi a semenami zmixujeme na kašu. Ja mám vysokorýchlostný mixér, ktorý mi to všetko vymixuje na hladkú kašu, ak ho ale nemáte, najemno si všetko nastrúhajte. Pridajte jedno vajce a podľa potreby zahustite múkou. Na panvicu dajte pár kvapiek oleja, nech placky nie sú príliš mastné a opekajte z oboch strán. Upečené placky môžete poliať dipom z 3 lyžíc bieleho jogurtu, lyžičky medu, dijónskej horčice a kurkumy. Posypať ich môžete nakrájaným cesnakom.










Komentáre

Obľúbené príspevky