Fazuľový VegeGuláš

Dostala som krásnu obrovskú fazuľu, vypestovanú mojou šikovnou tetuškou na hornej Orave. Do série vegegulášov tak pribudol ďalší chutný a jednoduchý recept.



Potrebujeme:
fazuľa, cibuľa, zemiaky, lečo alebo čerstvé paradajky a papriky, cesnak, paradajkový pretlak, majorán, čierne korenie, mletá červená paprika, morská soľ

Postup: 
Postup je podobný ako pri príprave gulášu zo sójového mäsa. Príprava je oveľa jednoduchšia a kto má rád fazuľu, určite si pochutí. V jednom hrnci si uvarte fazuľu, ku ktorej neskôr pridáte zemiaky. Cibuľu si opečte dozlatista na panvici s olejom, pridajte čierne korenie a mletú červenú papriku a prihoďte do hrnca s fazuľou. Pridajte lečo a pretlačený cesnak, osoľte a chvíľu povarte. Napokon pridajte trochu paradajkového pretlaku a najemno nastrúhaný alebo rozmixovaný surový zemiak, čím celý guláš zahustíte. Na záver dokoreňte a pridajte majorán.



Komentáre

Obľúbené príspevky