Pečená maslová tekvica so syrom a údeným tofu

Nie, ešte nám na záhradke nenarástli tekvice. Tentoraz som jednu krásnu našla v obchode. Od leta sme tekvicu nemali, preto som neváhala a hneď si jednu ukoristila. Priznám sa, túto maslovú som jedla asi druhýkrát v živote. Jej vnútro má krásnu sýto-oranžovú farbu a vraj má aj veľa vitamínov a minerálov. Kúštik som ochutnala aj v surovom stave a mala takú sladkastú chuť s melónovým nádychom.


Potrebujeme:
maslová tekvica, údené tofu, tvrdý syr, čierne korenie, mletá červená paprika, čerstvá petržlenová a zelerová vňať, syr s bielou plesňou


Postup: 

Tekvicu umyjeme a prekrojíme napoly. Jadierka vyberieme a vydlabeme vnútornú časť, ktorú potom nadrobno nakrájame. Vydlabané kusy tekvice potrieme olejom a dáme piecť do rúry. Na panvici s olejom osmažíme vydlabanú vnútornú časť tekvicu, pridáme nastrúhané údené tofu, soľ, čierne korenie a mletú papriku. Odstavíme, necháme trošku vychladnúť a do zmesi pridáme nastrúhaný tvrdý syr a nakrájanú petržlenovú vňať. Zmesou naplníme pripečené tekvice, navrch dáme polku syra s bielou plesňou a dáme zapiecť.






Komentáre

Obľúbené príspevky