Pečený baklažán s opekanou kvakou a horčicovo-slnečnicovým dresingom

Zo záhradky som si doniesla prvé dva mladé baklažány, upiekla som ich spolu s nakrájanou kvakou. Posolila, okorenila, prevoňala mojimi bylinkami a lahodné jedlo z jedného plechu bolo do polhodiny hotové.


Potrebujeme:

baklažány, údené tofu, sojakrém, soľ, čierne korenie, čerstvá saturejka, rozmarín, kvaka, hrsť slnečnice, dijónska horčica, tahini, citrónová šťava, olej

Postup:

  • Mladé baklažány umyjeme, rozrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabané baklažány dáme piecť spolu s kúskami kvaky. Keď chytia farbu, vyberieme ich a naplníme baklažánovou zmesou.
  • Vnútro baklažánu nadrobno nakrájame a opečieme na panvici s cca lyžicou oleja.  Pridáme nastrúhané tofu, posolíme a okoreníme. Keď sa táto zmes jemne pripečie, odstavíme ju, zmiešame so sojakrémom a pridáme nadrobno nasekané bylinky.
  • Všetko dáme pripiecť a medzitým si spravíme dresing. Slnečnicu namočíme na cca polhodinu a potom ju výkonným mixérom rozmixujeme na dresing, ktorý zmiešame s lyžičkou horčice a tahini. Posolíme a okoreníme a dohladka ešte raz zmixujeme. 


Komentáre

Obľúbené príspevky