Hrachová kaša s opečeným údeným tofu

Hrachová kaša je ďalším z jednoduchých, lacných a rýchlych jedál. Kto práve nemá veľa času a surovín v chladničke, tu je inšpirácia na chutný obed:



Potrebujeme:
1 hrnček žltého lúpaného poleného hrachu, 2 zemiaky, 1 bobkový list, lyžica oleja, lyžica múky, soľ, čierne mleté korenie, majorán, údené tofu

Postup:
Hrach dáme variť do hrnca s vodou, posolíme a pridáme bobkový list. Keď hrach trochu zmäkne, pridáme k nemu na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Medzitým si dáme na panvicu olej, nasypeme naň múku a čierne korenie a chvíľu opekáme. Keď zápražka chytí farbu, vlejeme ju do hrnca s hrachom a zemiakmi. Necháme prevrieť, dosolíme, nasypeme majorán a môžeme podávať s opečenými kúskami údeného tofu.


Komentáre

Obľúbené príspevky