Mangoldovo-špenátová pizza

Ku špenátu v záhradke pribudol aj mangold, a preto som sa tentoraz rozhodla  upiecť špenátovo-mangoldovú pizzu.



Potrebujeme:
Cesto: 2 hrnčeky múky (½ hladkej + ½ polohrubej), cca ¾ hrnčeka vody, lyžička soli, tretinku kocky droždia, lyžica cukru
Obloha: mangold, špenát, kukurica, čierne olivy, cuketa, údený syr, olivový olej, paradajkové pyré, oregano, soľ

Postup:
Cesto si vymiesime podobne ako v recepte na chlieb. Vykysnuté ho natenko vyvaľkáme a chvíľu ešte necháme kysnúť. Potom povrch cesta potrieme paradajkovým pyré a roztlačeným cesnakom, posypeme soľou a oreganom. Ďalej ukladáme jednotlivé suroviny – špenátové a mangoldové listy, kukuricu, cuketu, olivy a pokvapkáme olivovým olejom. Je lepšie, ak špenátové a mangoldové listy predtým ako ich dáte na pizzu, sparíte na oleji a cesnaku, ale len chvíľku, aby listy zmäkli. V rúre sa potom nebudú veľmi pripekať. Ja som ich dnes dala čerstvé rovno na pizzu. Samozrejme, dá sa to zjesť, ale pizza je chutnejšia, keď sú listy jemne orestované. Dáme piecť a keď pizza chytí peknú farbu vypneme rúru, posypeme pizzu syrom a asi na minútu ešte dáme do vypnutej rúry.
vyvaľkané cesto na pizzu

pizza pred pečením

Komentáre

Obľúbené príspevky