utorok, 10. júla 2012

Cícerová polievka

Cícerová polievka sa dá robiť na mnoho spôsobov. Ja som tentoraz zvolila kombináciu zeleniny a cíceru.


Potrebujeme:
1 šálku cíceru, 2 zemiaky, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 malá cibuľa, olej, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

Postup:
Cícer na noc namočíme do hrnca s vodou. Na druhý deň vodu zlejeme a vymeníme za čerstvú. Dáme variť spolu so zeleninou, posolíme a okoreníme. Keď je cícer polomäkký, pridáme nakrájané zemiaky. Akonáhle sú všetky suroviny mäkké, pridáme pár kvapiek olivového oleja, prípadne na oleji restovanú nakrájanú cibuľu s mletou červenou paprikou. Podávame s najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára