Plnená paprika

Milujem vôňu plnenej papriky. O jej chuti ani nehovorím. Kto je na tom podobne, nech sa páči, tu je postup, ako toto voňavé jedlo vzniká v našej kuchyni.


Potrebujeme:
Čerstvá zelená paprika, paradajkové pyré, múka, sójová drť, cibuľa, ryža, ovsené vločky, vajcia, soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika, majorán, bobkový list, olej

Postup:
Nenapísala som presnú gramáž a počet surovín. Myslím, že každý to bude vedieť prispôsobiť počtu členov, pre ktorých jedlo pripravuje. Do hrnca dáme trochu oleja alebo masla a pomocou múky urobíme zápražku. Keď chytí farbu, vylejeme na ňu paradajkové pyré. Dolejeme vodou, posolíme, pricukríme a vložíme bobkový list. Na náplň potrebujeme na cibuľke opečenú, osolenú a okorenenú sójovú drť, ryžu (tieto suroviny cca v pomere 1:1), vajce a na zahustenie zmesi som použila ovsené vločky. Zmesou naplníme papriky, ak nám ešte zmes zvýši, vyformujeme guľky a všetko dáme variť do hrnca s paradajkovým pyré. Keď sú papriky uvarené, môžeme podávať buď so zemiakmi, alebo s knedľou.



Komentáre

Obľúbené príspevky