Plnená paprika
Milujem vôňu plnenej papriky. O jej chuti ani
nehovorím. Kto je na tom podobne, nech sa páči, tu je postup, ako toto voňavé
jedlo vzniká v našej kuchyni.
Potrebujeme:
Čerstvá zelená paprika, paradajkové pyré, múka, sójová
drť, cibuľa, ryža, ovsené vločky, vajcia, soľ, čierne mleté
korenie, červená mletá paprika, majorán, bobkový list, olej
Postup:
Nenapísala som presnú gramáž a počet surovín. Myslím, že každý to bude vedieť prispôsobiť počtu členov, pre ktorých jedlo
pripravuje. Do hrnca dáme trochu oleja alebo masla a pomocou múky urobíme zápražku.
Keď chytí farbu, vylejeme na ňu paradajkové pyré. Dolejeme vodou, posolíme,
pricukríme a vložíme bobkový list. Na náplň potrebujeme na cibuľke
opečenú, osolenú a okorenenú sójovú drť, ryžu (tieto suroviny cca v pomere
1:1), vajce a na zahustenie zmesi som použila ovsené vločky. Zmesou
naplníme papriky, ak nám ešte zmes zvýši, vyformujeme guľky a všetko dáme
variť do hrnca s paradajkovým pyré. Keď sú papriky uvarené, môžeme podávať
buď so zemiakmi, alebo s knedľou.
Komentáre
Zverejnenie komentára