Pečená cuketa plnená syrom a bazalkou
Cuketová sezóna v záhradkách je v plnom prúde,
preto môj ďalší recept bude opäť s našimi domácimi cuketami. Najlepšie sú,
samozrejme, tie mladé menšie cuketky, ktoré sa dajú konzumovať aj so šupkou.
Potrebujeme:
Mladé cukety, údený syr, čerstvá bazalka, soľ, olivový olej
Postup:
Cukety si prekrojíme na polovice a vydlabeme vnútro. Vnútornú dužinu rozsekáme nadrobno a zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou čerstvou bazalkou a mierne posolíme. Cukety zvnútra pokvapkáme olivovým olejom a naplníme zmesou. Pečieme v stredne vyhriatej rúre, kým nenadobudnú pekný chrumkavý vzhľad. Navrch môžeme ešte po upečení poukladať kúsky syra a nechať jemne rozpustiť.
Komentáre
Zverejnenie komentára