Voňavý zeleninový vývar
Na voňavý zeleninový vývar potrebujete dostatočné
množstvo rôznorodej zeleniny. Ja zvyknem zaplniť cca tretinu hrnca zeleninou. Chuť
vývaru výborne doplní kúsok čerstvej zelenej papriky a lístok ligurčeka.
Postup:
mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, cuketa, paštrnák, cibuľa,
čerstvá zelená paprika, petržlenová a zelerová vňať, olej, soľ, ligurček, čierne
korenie
Postup:
Zeleninu si pokrájajte na také kúsky, aké máte v polievke
radi. Ja si na drobnejšie kúsky zvyknem krájať mrkvu a petržlen, tie potom
po smažení na oleji rozvinú svoju chuť a dodajú polievke krásnu žltú farbu. Len s množstvom mrkvy to neprežeňte, aby nemala polievka príliš sladkú chuť. Takže postup je jednoduchý, ako som už naznačila, všetky kúsky nakrájanej
zeleniny dajte na lyžicu rozpáleného oleja a smažte na miernej teplote a priebežne
miešajte, pokiaľ mrkva nepustí farbu. Ja ju takto zvyknem opekať možno aj 10 –
15 minút. Potom zalejem celú zmes vodou po okraj hrnca, pridám zelerovú vňať a kúsok čerstvej
zelenej papriky, soľ, čierne korenie a varím, kým nie je zelenina mäkká.
Polievku si nezabudnite posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, ktorú pridajte do
mierne vychladenej polievky alebo priamo ňou posypte tanier s polievkou. Ak
máte čas na prípravu domácich rezancov, urobte si ich, pretože doladia všetky
chute, ktoré má mať pravý voňavý zeleninový vývar.
Komentáre
Zverejnenie komentára