Voňavý zeleninový vývar

Na voňavý zeleninový vývar potrebujete dostatočné množstvo rôznorodej zeleniny. Ja zvyknem zaplniť cca tretinu hrnca zeleninou. Chuť vývaru výborne doplní kúsok čerstvej zelenej papriky a lístok ligurčeka.



Potrebujeme:
mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, cuketa, paštrnák, cibuľa, čerstvá zelená paprika, petržlenová a zelerová vňať, olej, soľ, ligurček, čierne korenie

Postup:
Zeleninu si pokrájajte na také kúsky, aké máte v polievke radi. Ja si na drobnejšie kúsky zvyknem krájať mrkvu a petržlen, tie potom po smažení na oleji rozvinú svoju chuť a dodajú polievke krásnu žltú farbu. Len s množstvom mrkvy to neprežeňte, aby nemala polievka príliš sladkú chuť. Takže postup je jednoduchý, ako som už naznačila, všetky kúsky nakrájanej zeleniny dajte na lyžicu rozpáleného oleja a smažte na miernej teplote a priebežne miešajte, pokiaľ mrkva nepustí farbu. Ja ju takto zvyknem opekať možno aj 10 – 15 minút. Potom zalejem celú zmes vodou po okraj hrnca, pridám zelerovú vňať a kúsok čerstvej zelenej papriky, soľ, čierne korenie a varím, kým nie je zelenina mäkká. Polievku si nezabudnite posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, ktorú pridajte do mierne vychladenej polievky alebo priamo ňou posypte tanier s polievkou. Ak máte čas na prípravu domácich rezancov, urobte si ich, pretože doladia všetky chute, ktoré má mať pravý voňavý zeleninový vývar. 


Komentáre

Obľúbené príspevky