Hlivový paprikáš s haluškami

Pestujete hlivu? Skúste to, je to veľmi jednoduché, občas stačí poliať substrát a za pár dní vám začne rásť úroda.


Nám sa nedávno podarilo vypestovať takéto krásne trsy hlivy ustricovej:



Hneď sme sa preto pustili do varenia hlivového paprikášu s domácimi haluškami.

Potrebujeme:
hliva ustricová, cibuľa, smotana na varenie, soľ, olej, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup:
Hlivu opláchnite a nakrájajte na kúsky, aké preferujete. Na rozpálenom oleji opekajte na kúsky nakrájanú cibuľu a keď bude pekná zlatistá, pridajte kúsky hlivy. Tie takisto opekajte aspoň desať minút a keď budú jemne pripečené, posoľte, pridajte mleté čierne korenie a mletú červenú papriku, zamiešajte a podlejte vodou. Duste dovtedy, kým nebudú huby mäkké. Potom pridajte smotanu na varenie a v prípade potreby zahustite múkou alebo škrobom. Výborne sa k tomu hodia domáce halušky (múka, vajce, voda a soľ), no ak nemáte na ich prípravu čas, postačia aj cestoviny.

Komentáre

Obľúbené príspevky