Hlivový paprikáš s haluškami
Pestujete hlivu? Skúste to, je to veľmi jednoduché, občas stačí poliať substrát a za pár dní vám začne rásť úroda.
Nám sa nedávno podarilo vypestovať takéto krásne trsy hlivy ustricovej:
hliva ustricová,
cibuľa, smotana na varenie, soľ, olej, mleté čierne korenie, mletá červená
paprika
Postup:
Hlivu
opláchnite a nakrájajte na kúsky, aké preferujete. Na rozpálenom oleji
opekajte na kúsky nakrájanú cibuľu a keď bude pekná zlatistá, pridajte
kúsky hlivy. Tie takisto opekajte aspoň desať minút a keď budú jemne
pripečené, posoľte, pridajte mleté čierne korenie a mletú červenú papriku,
zamiešajte a podlejte vodou. Duste dovtedy, kým nebudú huby mäkké. Potom
pridajte smotanu na varenie a v prípade potreby zahustite múkou alebo
škrobom. Výborne sa k tomu hodia domáce halušky (múka, vajce, voda
a soľ), no ak nemáte na ich prípravu čas, postačia aj cestoviny.
Komentáre
Zverejnenie komentára