Jablkové mini štrúdličky
Pomaly prichádza jeseň. Aj jablká nám v záhrade končia svoju púť a odovzdávajú
svoje zrelé plody. Často preto mixujeme dcérkine obľúbené jablkové výživy a pochutnávame si na jablkových štrúdliach. Dnes som mala chuť sa s nimi pohrať a z toho hrania sa vznikli takéto chutné mini štrúdličky.
Postup:
jablká, múka, mlieko, droždie, cukor, maslo alebo olej, škorica
Postup:
Kysnuté cesto
som urobila z cca 300 g polohrubej múky, ktorú som vymiešala s kváskom (1/3 kocky čerstvého droždia, 1,5
dcl mlieka, 2 lyžice cukru) a 1 dcl rozpusteného masla, pridala štipku soli, poriadne vymiesila, kým sa cesto prestalo lepiť na nádobu a nechala
kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí som ho rozvaľkala na hrúbku cca 1
cm a povykrajovala rovnomerné krúžky. Na ne som dala nastrúhané jablká a posypala
škoricou. Jablká som necukrila, pretože boli dosť sladké, ak máte radšej
sladšie plnky alebo máte kyslejšie jablká, pricukrite si ich. Následne som krúžky s jablkami stáčala
do tvaru štrúdličky a ukladala na plech. Na plechu ich ešte nechajte chvíľu
podkysnúť a môžete dať piecť do vyhriatej rúry. Kto chce, môže ich pred
pečením potrieť vajcom, ja ich však potieram až po upečení roztopeným maslom. A keď
nemám maslo, nepotieram ich ničím a aj tak sú výborné.
Komentáre
Zverejnenie komentára