Zemiaková India
Jedlá so závanom Indie varí v našej domácnosti
výlučne môj manžel. Asi mi dajú viacerí za pravdu, že ak vie muž variť
a varí s chuťou, dokáže najmä on dochutiť jedlo tak, ako sa my ženy
väčšinou iba snažíme.
Potrebujeme:
zemiaky, smotana, cibuľa, čerstvý alebo mrazený zelený hrášok,
paradajky, olej, soľ, karí, kurkuma, koriander, zázvor, čili paprička, rasca
Postup:
Očistené zemiaky si narežeme na menšie kúsky.
Nakrájame si cibuľu a osmažíme na oleji. Pridáme pripravenú čerstvo rozdrvenú zmes korenín (karí,
kurkuma, koriander, zázvor, čili,
rasca) a pražíme na oleji s cibuľou dovtedy, kým nezacítime ich
krásnu vôňu. No musíme
dávať pozor, aby zmes korenín nezhorela a nezhorkla. Do hrnca s cibuľou
a koreninami vložíme surové nakrájané zemiaky, ktoré opekáme
dozlatista, aby nasiakli žltofarebnú voňavú koreninovú zmes. Priebežne dosolíme,
prípadne podľa chuti pridáme koreniny. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Na záver pridáme paradajky, hrášok
a smotanu. Necháme prejsť varom, až kým sú zemiaky takmer rozvarené a pomaly
začnú zahusťovať celú zmes.
Komentáre
Zverejnenie komentára