Zemiaková India

Jedlá so závanom Indie varí v našej domácnosti výlučne môj manžel. Asi mi dajú viacerí za pravdu, že ak vie muž variť a varí s chuťou, dokáže najmä on dochutiť jedlo tak, ako sa my ženy väčšinou iba snažíme. 



Potrebujeme:
zemiaky, smotana, cibuľa, čerstvý alebo mrazený zelený hrášok, paradajky, olej, soľ, karí, kurkuma, koriander, zázvor, čili paprička, rasca

Postup:
Očistené zemiaky si narežeme na menšie kúsky. Nakrájame si cibuľu a osmažíme na oleji. Pridáme pripravenú čerstvo rozdrvenú zmes korenín (karí, kurkuma, koriander, zázvor, čili, rasca) a pražíme na oleji s cibuľou dovtedy, kým nezacítime ich krásnu vôňu. No musíme dávať pozor, aby zmes korenín nezhorela a nezhorkla. Do hrnca s cibuľou a koreninami vložíme surové nakrájané zemiaky, ktoré opekáme dozlatista, aby nasiakli žltofarebnú voňavú koreninovú zmes. Priebežne dosolíme, prípadne podľa chuti pridáme koreniny. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Na záver pridáme paradajky, hrášok a smotanu. Necháme prejsť varom, až kým sú zemiaky takmer rozvarené a pomaly začnú zahusťovať celú zmes. 



Komentáre

Obľúbené príspevky