Naše jarné rolky

Nedávno sme sa rozhodli vyskúšať ryžový papier. Nemuseli sme ísť do žiadneho ázijského obchodu, ale naďabili sme naň v kauflande v kútiku s cestovinami. Asi 300 g (80-90 ks) stojí cca 1 euro a nedávno sme vymákli aj akciové balenie za 55 centov. Výborná vec, keďže z jedného balenia môžete mať niekoľko obedov. A ďalšou jeho výhodou je to, že doňho môžete dať všetko, čo máte radi. O jeho prípravu sa opäť postaral môj manžel a zvolil takéto suroviny:

Potrebujeme:
kapusta, cibuľa, mrkva, tofu biele, sójová omáčka, kurkuma, čierne korenie, pór


Postup:
Cibuľu pokrájame na kocky a osmažíme dozlatista, pridáme na tenké pásiky pokrájanú mrkvu a kapustu, ktoré krátko opečieme na rozohriatej panvici. Zelenina by mala ostať chrumkavá. Pridáme biele tofu, ktoré dáme predtým na čas nasiaknuť do sójovej omáčky. Celú zmes dochutíme a odstavíme z plameňa.
Ryžový papier dáme po kúskoch zmäknúť do teplej vody. Do veľkého hrnca alebo väčšej nádoby napustíme cca do tretiny teplú vodu. Do nej na krátky čas ponoríme 2 kusy ryžového papiera. Keď zmäkne, vyberieme ho a rozprestrieme. Do stredu dáme náplň, po krajoch papier prehneme a následne zrolujeme. 


Necháme trochu osušiť, lepšie potom pri manipulácii drží. Následne rolky vypražíme na oleji. Kto preferuje zdravšiu verziu, nemusí ich vôbec vyprážať, aj tak sú chutné. Ako prílohu môžeme podávať ryžu pokvapkanú sójovou omáčkou.


Komentáre

Obľúbené príspevky