Jesenná hŕstková
Zjesenieva sa. Aj naša záhradka
pomaly, ale isto zíva prázdnotou. Prišli prvé chladné dni, počas ktorých sa
zahrievame najmä horúcimi voňavými čajmi a polievkami. Tu je jedna z nich:
Hŕstka – fazuľa, šošovica, hrach,
krúpy, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, olivový olej, soľ, bobkový list
Postup:
Hŕstku (buď si kúpime hotovú namiešanú hŕstku, alebo
si ju namiešame sami z jednotlivých strukovín) si na pár hodín (najlepšie
cez noc) namočíme do vody. Ráno ju zlejeme, premyjeme a dáme variť do hrnca
s čistou vodou, troškou soli a bobkovým listom. Asi po polhodinke
varenia do nej pridáme celú cibuľu, kúsok zeleru alebo zelerovej vňate,
nadrobno posekanej mrkvy a petržlenu. Varíme domäkka a na záver prilejeme zopár kvapiek olivového oleja a pri
servírovaní posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Komentáre
Zverejnenie komentára