Jesenná hŕstková

Zjesenieva sa. Aj naša záhradka pomaly, ale isto zíva prázdnotou. Prišli prvé chladné dni, počas ktorých sa zahrievame najmä horúcimi voňavými čajmi a polievkami. Tu je jedna z nich:


Potrebujeme:
Hŕstka – fazuľa, šošovica, hrach, krúpy, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, olivový olej, soľ, bobkový list


Postup:
Hŕstku (buď si kúpime hotovú namiešanú hŕstku, alebo si ju namiešame sami z jednotlivých strukovín) si na pár hodín (najlepšie cez noc) namočíme do vody. Ráno ju zlejeme, premyjeme a dáme variť do hrnca s čistou vodou, troškou soli a bobkovým listom. Asi po polhodinke varenia do nej pridáme celú cibuľu, kúsok zeleru alebo zelerovej vňate, nadrobno posekanej mrkvy a petržlenu. Varíme domäkka a na záver prilejeme zopár kvapiek olivového oleja a pri servírovaní posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.


Komentáre

Obľúbené príspevky