Zapekané paradajky a cukety
Opäť tu máme dielo môjho manžela, ktorý mi v jeden škaredý
upršaný deň spríjemnil náladu touto dobrotou.
Potrebujeme:
paradajky, cukety, cibuľa, čerstvá
bazalka, ovsené vločky, olej, soľ, tvrdý syr
Postup:
Na prípravu tohto jedla sú
najideálnejšie mladé cukety a paradajky z vlastnej záhradky. Počas sezóny
sa však dajú nájsť pekné kúsky zeleniny aj na tržniciach či v obchodoch. Nevyberajte
len podľa vzhľadu, ale aj podľa vône. Cukety si môžete, ale nemusíte ošúpať. Ak máte tie úplne mladunké, nemusíte ich šúpať. Nakrájajte ich na kúsky a vydlabte vnútro. To isté spravte s paradajkami – odrežte vrch paradajky a vydlabte.
Na olej si dáme smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu a keď je zlatistá, pridáme vydlabanú na kúsky nakrájanú cuketu a paradajky. Dusíme až kým nepustia šťavu. Odstavíme, dochutíme soľou a čerstvou nakrájanou bazalkou, na zahustenie pridáme ovsené vločky a nastrúhaný syr. Touto zmesou potom naplňte vydlabané kúsky zeleniny. Poukladajte na pekáč a dajte zapiecť.
Komentáre
Zverejnenie komentára