Mangoldové fašírky v tekvicovom prívarku
Je december a mangold v záhradke si stále
rastie a je krásny, zelený. Pomaly sa asi končí jeho púť, tak sa ho ešte snažíme
využiť, kde sa dá. Tentoraz sme robili naše obľúbené mangoldové fašírky s tekvicovým
prívarkom.
10 listov mangoldu, hrsť jemných ovsených vločiek,
hrsť múky, 100 g tvrdého syra, mrkva, cibuľa, cesnak, zemiak, mleté čierne
korenie, mletá červená paprika, soľ, olej
Postup:
Mangold si nasekáme nadrobno. Ja ho zvyknem sekať v mixéri
spolu s cibuľou a cesnakom. Vznikne z toho zelená zmes, ktorú
zmiešame s nadrobno nastrúhanou mrkvou, ovsenými vločkami a nastrúhaným
syrom. Dokoreníme a osolíme a podľa potreby. Keďže som doma nenašla vajce,
riskla som to bez neho a pridala len nastrúhaný zemiak. Ak treba zahustíme
múkou a môžeme formovať fašírky a piecť. Fašírky pekne držali pokope aj bez vajca.
Ako prílohu som zvolila
varené zemiaky a tekvicový prívarok z našej domácej tekvice. Ten som
robila jednoducho, na masle som chvíľu opiekla nadrobno nakrájaný pór, na to
som dala nakrájanú tekvicu, uvarila domäkka a rozmixovala. Zjemnila som to
kyslou smotanou a zahustila jemným zemiakovým škrobom.
Komentáre
Zverejnenie komentára