Granatiersky pochod
Granatiersky pochod alebo ľudovo zvaný granadír zvyknem variť asi tak 1 – 2-krát do roka. Vždy
mi toto jedlo pripomenie kuchyňu školských jedální. Tam ho varievali často a veľmi
mi nechutilo. Ja som si povedala, že mu dám v našej kuchyni šancu a skúsim
ho pripraviť chutnejšie. Tak som sa pohrala s výrobou domácich
cestovín, zmiešala s domácimi varenými zemiakmi popraženými na domácej cibuľke
a neuveríte, prsty sme si oblizovali :)
zemiaky, cibuľa, mletá červená paprika, soľ, olej,
múka, vajce, voda
Postup:
Cesto na cestoviny si spravíme z vajca, múky,
soli a trošky vody. Vymiesime ho a vyvaľkáme. Nakrájame na ľubovoľné
tvary. Uvaríme vo vriacej osolenej vode. Medzitým si
dáme variť na drobnejšie kocky nakrájané zemiaky. Keď sú uvarené, zlejeme vodu
a necháme chvíľu odpariť. Na rozohriaty olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľu
a smažíme dozlatista. Potom pridáme zemiaky a tiež ich chvíľu
opekáme. Keď sú mierne pripečené, posypeme ich červenou paprikou, dosolíme
a ešte chvíľu pripekáme. Zmiešame s uvarenou cestovinou a jedlo
je hotové. Ešte vám poradím, aby nebol granadír suchý, treba dať pomer cestovín
a zemiakov asi 1:1, dať viac oleja na smaženie cibule (cca poldecák) a pri
zlievaní cestovín nechať trošku vody, kde sa varili. Strúhaný syr a kyslá uhorka nesmú chýbať na doladenie chutí.
Komentáre
Zverejnenie komentára