Špagety so špenátovou omáčkou
Tieto nádherné slnečné dni ma inšpirovali k takémuto jarnému jedlu a foodstylingu:
Potrebujeme:
špenát, cibuľa, cesnak, cvikla, špagety, olej
Postup:
Nakrájame si cibuľu nadrobno a dáme ju restovať
na olej. Keď je trošku pripečená, prihodíme k nej pretlačený cesnak a chvíľu
opekáme. Pridáme špenátové listy, pomiešame a podlejeme trochou vody. Špenát
necháme dusiť niekoľko minút a keď sú listy mäkké, celú zmes vymixujeme na
hladkú omáčku. Na zjemnenie môžeme (ale aj nemusíme) pridať smotanu na varenie. Medzitým si uvaríme
špagety a môžeme servírovať. Ja som to dnes poňala tak „jarne“, k dekorácii
mi pomohli lístky červenej bazalky, čerstvé špenátové listy, varená cvikla a omáčka
z nej, ľanové semiačka, rozdrvený balkánsky syr a kúsok hlúbu červenej kapusty.
Komentáre
Zverejnenie komentára