Špagety so špenátovou omáčkou

Tieto nádherné slnečné dni ma inšpirovali k takémuto jarnému jedlu a foodstylingu:


Potrebujeme:
špenát, cibuľa, cesnak, cvikla, špagety, olej

Postup:
Nakrájame si cibuľu nadrobno a dáme ju restovať na olej. Keď je trošku pripečená, prihodíme k nej pretlačený cesnak a chvíľu opekáme. Pridáme špenátové listy, pomiešame a podlejeme trochou vody. Špenát necháme dusiť niekoľko minút a keď sú listy mäkké, celú zmes vymixujeme na hladkú omáčku. Na zjemnenie môžeme (ale aj nemusíme) pridať smotanu na varenie. Medzitým si uvaríme špagety a môžeme servírovať. Ja som to dnes poňala tak „jarne“, k dekorácii mi pomohli lístky červenej bazalky, čerstvé špenátové listy, varená cvikla a omáčka z nej, ľanové semiačka, rozdrvený balkánsky syr a kúsok hlúbu červenej kapusty.

Komentáre

Obľúbené príspevky