Lasagne plnené cuketou

Prvému tohtoročnému júlovému receptu bude opäť dominovať cuketa. V záhradke ich máme momentálne neúrekom, takže vymýšľam recepty na všetky možné spôsoby. Takéto lasagne sme si cez víkend dopriali: 


Potrebujeme:
lasagne, mladá cuketa, paradajkové pyré, eidam, čerstvá bazalka, maslo, olivový olej, soľ, cesnak, cibuľa

Postup:
Nastrúhame si mladé cukety aj so šupkou, posolíme a necháme par minút odležať, nech pustia šťavu. Potom ich vyžmýkame a vodu z nich si odložíme. Zmiešame s paradajkovým pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou, bazalkou,   a pretlačeným cesnakom. Podľa chuti dosolíme, prilejeme trošku olivového oleja a môžeme vrstviť. Zapekaciu formu vymastíme maslom a ukladáme na seba vrstvy lasagní, cuketovej zmesi a nastrúhaného syra. Vodou z cukety som poliala lasagne, prikryla alobalom a dala zapiecť do rúry. Pred koncom som ich odokryla, posypala syrom a dozlata zapiekla. 

lasagne pred zapečením

lasagne po zapečení

Komentáre

Obľúbené príspevky