Lasagne plnené cuketou
Prvému tohtoročnému júlovému receptu bude opäť dominovať cuketa. V záhradke ich máme momentálne neúrekom, takže vymýšľam recepty na všetky možné spôsoby. Takéto lasagne sme si cez víkend dopriali:
Potrebujeme:
lasagne, mladá cuketa, paradajkové pyré, eidam,
čerstvá bazalka, maslo, olivový olej, soľ, cesnak, cibuľa
Postup:
Nastrúhame si mladé cukety aj so šupkou,
posolíme a necháme par minút odležať, nech pustia šťavu.
Potom ich vyžmýkame a vodu z nich si odložíme. Zmiešame s paradajkovým
pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou, bazalkou, a pretlačeným
cesnakom. Podľa chuti dosolíme, prilejeme trošku olivového oleja
a môžeme vrstviť. Zapekaciu formu vymastíme maslom a ukladáme
na seba vrstvy lasagní, cuketovej zmesi a nastrúhaného syra. Vodou
z cukety som poliala lasagne, prikryla alobalom a dala zapiecť
do rúry. Pred koncom som ich odokryla, posypala syrom a dozlata zapiekla.
![]() |
lasagne po zapečení |
Komentáre
Zverejnenie komentára