Zelená fazuľková posypaná čerstvým kôprom

Ďalšia v rodine obľúbená plodina sa obsypala krásnymi dlhými zelenými strukmi. Zelená fazuľka je vďačná a nenáročná rastlinka a okrem polievky z nej zvyknem varievať prívarky, pridávam ju do zeleninových zľahka dusených omáčok, na pizzu či do cestovín a keď je mladučká, dá sa jesť aj surová. Keď dozrejú paradajky, určite vymyslím nejaký šalát spolu so zelenou fazuľkou a potom vám o tom napíšem.

polievka s kúskami fazuľky a zemiakov

Potrebujeme:
zelená fazuľka, zemiaky, čerstvý kôpor, smotana, soľ, bobkový list, šťava z citróna

mladé struky zo záhradky

Postup:
Nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s vodou. Keď sú polomäkké, prihodíme k nim nakrájané čerstvé struky zelenej fazuľky, posolíme, pridáme bobkový list a varíme domäkka. Zalejeme smotanou a odstavíme. Na tanieri posypeme posekanou kôprovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ak preferujete radšej mixované verzie, pokojne si ju dohladka vymixujte. Ja som napríklad pre staršiu dcéru polievku zmixovala a mladšia sa oblizovala aj na nemixovanej a s rúčkami lovila aj kúsky fazuľky a zemiakov.


zmixovaná polievka

Komentáre

Obľúbené príspevky