Zelená fazuľková posypaná čerstvým kôprom
Ďalšia v rodine obľúbená plodina sa obsypala
krásnymi dlhými zelenými strukmi. Zelená fazuľka je vďačná a nenáročná
rastlinka a okrem polievky z nej zvyknem varievať prívarky, pridávam ju do
zeleninových zľahka dusených omáčok, na pizzu či do cestovín a keď je mladučká, dá sa
jesť aj surová. Keď dozrejú paradajky, určite vymyslím nejaký šalát spolu so zelenou
fazuľkou a potom vám o tom napíšem.
Potrebujeme:
zelená fazuľka, zemiaky,
čerstvý kôpor, smotana, soľ, bobkový list, šťava z citróna
Postup:
Nakrájané zemiaky dáme variť do hrnca s vodou.
Keď sú polomäkké, prihodíme k nim nakrájané čerstvé struky zelenej fazuľky,
posolíme, pridáme bobkový list a varíme domäkka. Zalejeme smotanou a odstavíme.
Na tanieri posypeme posekanou kôprovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Ak preferujete radšej mixované verzie, pokojne si ju dohladka vymixujte. Ja som
napríklad pre staršiu dcéru polievku zmixovala a mladšia sa oblizovala aj
na nemixovanej a s rúčkami lovila aj kúsky fazuľky a zemiakov.
![]() |
zmixovaná polievka |
Komentáre
Zverejnenie komentára