Bryndzové halušky posypané údeným tofu a pažítkou

Základom pre chutné bryndzové halušky je kvalitná bryndza. Preto neváhajte a zainvestujte do ozajstnej poctivej ovčej bryndze, najlepšie niekde zo salaša, farmy, či od chovateľa a producenta výrobkov s dobrým menom a kvalitnými výrobkami. Ja som mala tentoraz bryndzu od jedného producenta mliečnych a syrových výrobkov z Hruštína. Je to dedinka na Orave, blízko môjho rodného mesta. A bola naozaj výborná, tá vôňa a chuť je neporovnateľná s bryndzou, ktorá sa dá bežne kúpiť v reťazcoch.


Potrebujeme:
celozrnná ražná múka, voda, zemiaky, bryndza, pažítka, údené tofu, olej, soľ

Postup:
Na taký menší hrniec halušiek pre cca 3 - 4 osoby  vám stačí najemno nastrúhať či vymixovať 3 stredne veľké zemiaky. Na zahustenie som použila celozrnnú ražnú múku, tú som si obľúbila, pretože je chutná a cenovo dostupnejšia ako napríklad špaldová. Posoľte a podľa potreby buď pridajte vodu na rozriedenie cesta, alebo múku na zahustenie. Cesto by nemalo byť veľmi riedke, aby sa vám halušky nerozpadli. Ale nespravte si ho ani príliš husté, nech nie sú z halušiek po uvarení skaly. Medzitým si dajte variť vodu a keď začne vrieť môžete do nej nahádzať halušky. Tie varte cca 10 minút a potom ich zlejte, ale nie úplne. Na dne hrnca nechajte trochu vody, ak ich máte radi redšie. Do halušiek dajte bryndzu a nechajte ju tam roztopiť. Pomiešajte a dosoľte podľa chuti. Dochutiť si ich môžete na oleji osmaženým údeným tofu a čerstvou nakrájanou pažítkou.











Komentáre

  1. opäť aká dobrota ... :) z ražnej múky pečiem občas chlebík ... do halušiek som ešte nedávala ... razb vyskúšam ... ale tofu namiesto slaninky, to si robím pre seba keď ostatní baštia slaninu ... :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem Laura :) ja ju dávam tiež najčastejšie do chlebíka, ale aj do koláčov, palaciniek, placiek, všade, kde sa dá...

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky