Baklažánová nátierka s arašidmi a sezamom

Baklažán je skvelá zelenina. Zvyčajne ho opekám len tak na troške oleja alebo grilujem, či vydlabem a zapekám. Už teraz sa teším, ako si ho tento rok prvýkrát sami vypestujeme. Potom vás budem informovať, či sa nám to podarilo :)


Potrebujeme:
baklažán, olivový olej, soľ, čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy, hrsť nesolených arašidov, 1 lyžička sezamových semienok



Postup:
Baklažán umyjeme a osušíme. Nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán spolu so šupkou na olivovom oleji. Po vychladnutí ošúpeme a vložíme do mixéra. K baklažánu pridáme citrónovú šťavu, okoreníme čiernym korením a posolíme podľa chuti. Na záver k nátierke pridáme lyžicu sezamových semienok a najemno postrúhaných alebo pomletých arašidov alebo iných orechov. Nátierka tak vďaka tomu dostane oveľa viac vitamínov, minerálov a iných prospešných látok.



Komentáre

Obľúbené príspevky