Conchiglioni plnené paradajkami posypané opekanou hlivou a mandľami

Dávno sme tu nemali taký jednoduchý zdravší šalátik. V tomto zimnom období bude asi pre mnohých výzvou nájsť chutné čerstvé paradajky, preto zvoľte radšej malé sladšie cherry paradajky.


Potrebujeme:
500 g cestovín conchiglioni (mušlí), 500 g čerstvých paradajok, cesnak, 100 g hlivy, hrsť mandlí, olivový olej, 4 lyžice bieleho jogurtu, 2 lyžičky medu, 2 lyžičky dijónskej horčice, soľ, šalát Insalatina, šalát poľný

Postup:
Uvaríme si cestoviny. Paradajky nakrájame na malé kocky (pokojne aj so šupkou) a vložíme ich na panvicu s mierne zohriatym olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Asi 5 minút podusíme, osolíme a odstavíme. Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny a dáme na tanier so šalátom. Šalát polejeme dresingom, ktorý sme si spravili z bieleho jogurtu, medu a dijónskej horčice. Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny a poukladáme na šalát. Hlivu natrháme na menšie kúsky, opláchneme, vysušíme a opečieme na olivovom oleji dozlatista. Mandle sparíme vriacou vodou a po vychladnutí ich ošúpeme a taktiež opečieme a spolu s hlivou dozdobíme výsledné jedlo.



Komentáre

Obľúbené príspevky