Pizza s mangoldom a vajcom posypaná tromi druhmi syra

Už som tu asi viackrát básnila o mangolde. Takmer všetko v záhradke je momentálne veľmi poznačené suchotou a horúčavami, iba mangold je akoby nezničiteľný. Samotnú rastlinu nenapádajú žiadne choroby, nepotrebuje častú zálievku, žije z mála... Je odolný, životaschopný, skromný na podmienky, živiny, vlahu... No nie každému vyhovuje jeho chuť. Ak ho však používate striedmo a nepreženiete to s jeho množstvom, stane sa príjemným  spestrením rôznych jedál.


Potrebujeme:
múka obyčajná a celozrnná ražná (1:1), lyžička cukru, tretina kocky droždia, 3 dcl vody, soľ, 8 listov čerstvého mangoldu, syr eidam, údený ovčí syr, mozzarella, vajce, čerstvá bazalka, cesnak, paradajkové pyré

Postup:
Z múky, soli a kvásku (voda, cukor, droždie) si vypracujeme cesto, ktoré necháme asi polhodinku vykysnúť. Keď zdvojnásobí svoj objem, natenko ho vyvaľkáme a natrieme paradajkovým pyré zmiešaným s pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou čerstvou bazalkou. Navrch  nastrúhame syry, rovnomerne  naukladáme nakrájané blanšírované mangoldové listy, znovu posypeme syrom a rozbijeme vajcia. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

blanšírované mangoldové listy v horúcej vode
cesto na plechu s pyré, cesnakom a bazalkou

rozotretá zmes

nakrájaný oblanšírovaný mangold s mozzarellou

posypané rôznymi druhmi syra

s vajíčkami


po upečení


Komentáre

Obľúbené príspevky