Caprese z domácich rajčín
Tak sme opäť tento rok vypestovali niekoľko kíl sladučkých
domácich rajčín. Na terase sa doteraz teším z mini rastliniek cherry rajčín a na
záhrade zas máme rôzne druhy veľkých rajčín. Šalát caprese chutí najlepšie z domácich
rajčín. Robievame ho z čerstvých ingrediencií, ale aj tepelne upravený.
Ten teplý robím tak, že si nakrájam rajčiny a jemne opečiem na olivovom
oleji a potom dám na každú rajčinu rozpustiť plátok mozzarelly, posypem soľou
a nakrájanou čerstvou bazalkou.
Potrebujeme:
mozzarella, rajčiny, olivový olej, čerstvá bazalka, soľ
Postup:
Rajčiny a mozzarellu si nakrájame na kúsky ľubovoľných
tvarov. Dáme do misky a posolíme. V mažiari popučíme zopár čerstvých bazalkových
lístkov a zalejeme olivovým olejom. Bazalku v ňom poriadne vymiešame
a týmto bazalkovým olejom polejeme rajčiny a mozzarellu. K šalátu sa hodí jemne opečená bageta chlebík či pečivo.
![]() |
moje cherry na terase v bazéne |
![]() |
mini mozzarellky, cherry, bazalka |
toto milujem ... :)
OdpovedaťOdstrániťprajem pekné dni ... L.
Dakujem Lauri, aj tebe krasne dni :)
OdpovedaťOdstrániť