Cviklová polievka
Ďalšia z mojich
obľúbených a jednoduchých polievok. Aj tí, čo
nikdy nemali radi cviklu, si ju podľa mňa v takejto kombinácii obľúbia.
Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
1 cvikla, 1
mrkva, 1 petržlen, 2 väčšie zemiaky, olej, soľ, bobkový list, čierne korenie, vínny
ocot alebo pár kvapiek citróna
Na rozpálený
olej dáme nakrájanú mrkvu. Opekáme ju a občas
premiešame, kým nenadobudne zlatožltú farbu. Potom pridáme nakrájaný petržlen, cviklu,
zemiaky, soľ, bobkový list a čierne korenie. Zalejeme vodou tesne nad povrch zeleniny a varíme, kým zelenina
nezmäkne. Keď je mäkká, vyberieme bobkový list a celú polievku rozmixujeme.
Dochutíme niekoľkými kvapkami vínneho octu alebo citrónu. Ak je príliš hustá, dolejeme vodu. Kto má rád smotanové
verzie polievok, môže si pridať smotanu, ale polievka je chutná aj bez nej.
Komentáre
Zverejnenie komentára