Kapustové fašírky so zemiakovým šalátom
Veľmi rada
experimentujem a varím z toho, čo momentálne objavím v chladničke.
Tentoraz som z nej vytiahla údené tofu, mrkvu, kapustu, cibuľu a rozhodla som
sa, že urobím fašírky. Tieto suroviny som zmiešala a dochutila cesnakom, bylinkami
a koreninami a celú zmes som spojila dvomi chutnými domácimi
vajíčkami.
1 údené tofu, 2 vajcia, 1 mrkva, 1
hrnček kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, čierne korenie,
červená paprika, kurkuma, muškátový oriešok, tymián, rozmarín, sezam
Postup:
Všetky suroviny
nadrobno postrúhame, pokrájame či rozmixujeme, pridáme vajcia soľ, sezam, korenie
a bylinky. Zmiešame a formujeme fašírky.
Na panvici rozpálime olej a fašírky opekáme dozlatista.
Keď chytia chrumkavú kôrku, môžeme ich vybrať a servírovať. Odporúčam ich podávať v kombinácii s typickým slovenským zemiakovým šalátom.
Vynikajuci recept, len mne to nechcelo drzat pokope, chcela som sa vyhnut muke, tak som dala ovsene vlocky, no aj tak to nedrzalo, tak som nakonic pridala celozrnu muku.
OdpovedaťOdstrániť