Jarná bryndzová polievka
Bryndzová
polievka je jedna z najjednoduchších a najrýchlejšie pripravovaných
polievok. Dnes som jej dodala aj slaninkový nádych, ale nepoužila som slaninu.
Čo vám túto polievku prevonia a dochutí sa dozviete v ďalšom mojom
recepte.
Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
Na 1,5 litrový hrniec potrebujeme:
1 bryndza (120 g),
1 cibuľa, trochu oleja alebo masla, 3 väčšie zemiaky, vňať z mladej cibuľky alebo pažítka,
soľ, údené tof u
Nakrájame
si cibuľu a dáme do hrnca na rozpálený olej. Opekáme dozlatista a pridáme
zemiaky, ktoré tiež chvíľu opekáme a miešame. Potom do hrnca vlejeme vodu,
asi centimeter nad povrch zemiakov a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú
zemiaky uvarené, rozmixujeme ich. Do hrnca s rozmixovanými zemiakmi
pridáme bryndzu a necháme ju rozpustiť. Ak má niekto radšej hustejšiu polievku, dá na začiatku do polievky viac
zemiakov, ak chce polievku redšiu, pridá viac vody. Polievku ozdobíme podľa
vlastnej fantázie, ja som zvolila nakrájanú cibuľovú vňať, na oleji opekané údené tofu a vaječný
žĺtok.
...bryndzovú máme radi a táto vyzerá perfektne :)
OdpovedaťOdstrániť