Kapustník
Občas keď mi zvýši kapusta, zvyknem ju použiť ako náplň do slaného kysnutého koláča, tzv. kapustníka. Kapustu však robím slanú a nie sladkú so škoricou ako poniektorí zvyknú.
Spravila som si kysnuté cesto - cca 300 g polohrubej múky som vymiešala s kváskom (polka droždia, 1,5 dcl mlieka, 1 lyžica cukru) a 3 lyžicami oleja, posolila, poriadne vymiesila a nechala kysnúť na teplom mieste.
Po vykysnutí som si cesto rozdelila na dve časti a vyvaľkala na tenké
pláty. Jeden plát som dala na olejom vymastený plech a na to som
rovnomerne vysypala dusenú hlávkovú kapustu. Tú som dusila na troške oleja a
dozlata opečenej nakrájanej cibule, posypala rascou, soľou a mletým
čiernym korením. Na kapustu som položila druhý plát a po krajoch spojila. Pečieme,
kým nadobudne kapustník peknú farbu.
Ak máte chuť sa trošku pohrať a potešiť svoje deti, môžete sa inšpirovať aj takýmto kapustníkom:
Viac nájdete na mojom druhom blogu http://kreaturky.blogspot.sk/2015/03/prasiatko-zlatko-kapustnik.html
Spravila som si kysnuté cesto - cca 300 g polohrubej múky som vymiešala s kváskom (polka droždia, 1,5 dcl mlieka, 1 lyžica cukru) a 3 lyžicami oleja, posolila, poriadne vymiesila a nechala kysnúť na teplom mieste.
Ak máte chuť sa trošku pohrať a potešiť svoje deti, môžete sa inšpirovať aj takýmto kapustníkom:
Viac nájdete na mojom druhom blogu http://kreaturky.blogspot.sk/2015/03/prasiatko-zlatko-kapustnik.html
Komentáre
Zverejnenie komentára