Boršč
Ďalšia z mojich obľúbených polievok si vyžaduje
trošku náročnejšiu prípravu, pretože jednotlivé suroviny varím v troch hrncoch,
aby si každá surovina zachovala svoju chuť. A ako to u kyslo-kapustových
jedál býva, najlepšie chutia na druhý deň.
Postup:
.
Potrebujeme:
1 cvikla, 2 hrnčeky kyslej kapusty, 1 mrkva, 1
petržlen, 2 zemiaky, kúsok zeleru, 1 bobkový list, olej, soľ, čierne korenie,
mletá červená paprikaPostup:
Cviklu očistíme, najemno nastrúhame a dáme do
väčšieho hrnca variť spolu s kyslou kapustou, soľou, korením a bobkovým
listom. Podlejeme vodou a varíme domäkka. Ďalej si nastrúhame mrkvu,
petržlen, zeler a dáme do hrnca s rozohriatym olejom. Chvíľu smažíme,
kým mrkva začne chytať žltkavú farbu. Potom zalejeme trochou vody a dusíme
domäkka. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky, posolíme a dáme
variť. Keď sú suroviny vo všetkých troch hrncoch mäkké, zmiešame ich v jednom
hrnci a dochutíme. Polievku môžete podávať s kopčekom rastlinnej alebo obyčajnej smotany.
Komentáre
Zverejnenie komentára