Medvedie placky
Nedávno
ma opäť potešil darček, ktorý každoročne nosí môjmu otcovi jeho známy. Boli to listy
medvedieho cesnaku, ktoré pochádzali z okolia Malej Fatry spod majestátnych Rozsutcov. Rozhodla som sa, že nimi ochutím zemiakové placky.
4 väčšie zemiaky, zväzok listov medvedieho cesnaku,
pol šálky múky, 1 menšia cibuľa, soľ, olej, mleté čierne korenie, mletá červená
paprika, majorán
Postup:
Zemiaky
si ošúpeme a nadrobno ich potrieme alebo rozmixujeme. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu, medvedí cesnak, múku
a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Na rozpálenom oleji opekáme
dozlata.
![]() |
medvedie placky na rozpálenom oleji |
Ja som ako prílohu zvolila na cibuľke opekané sójové kocky
a k tomu som urobila omáčku z konzervovaných celých paradajok –
na opečenú cibuľu som vyliala paradajky a spolu so soľou, troškou cukru,
korením a bobkovým listom dusila asi 10 minút. Obloha je na vás, ja som použila
krásne listy medvedieho cesnaku spod Rozsutca, vňať mladej cibuľky
z vlastnej záhradky a pár zrniečok kukurice z mrazničky :)
super nápad, plackám sa u nás darí :)
OdpovedaťOdstrániť