Mangoldovo-špenátová pizza
Ku špenátu v záhradke
pribudol aj mangold, a preto som sa tentoraz rozhodla
upiecť špenátovo-mangoldovú
pizzu.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
Cesto: 2 hrnčeky múky (½ hladkej + ½
polohrubej), cca ¾ hrnčeka vody, lyžička soli, tretinku kocky droždia, lyžica cukru
Obloha: mangold, špenát, kukurica,
čierne olivy, cuketa, údený syr, olivový olej, paradajkové pyré, oregano, soľ
Postup:
Cesto si vymiesime podobne ako
v recepte na chlieb. Vykysnuté ho natenko vyvaľkáme a chvíľu ešte
necháme kysnúť. Potom povrch cesta potrieme paradajkovým pyré
a roztlačeným cesnakom, posypeme soľou a oreganom. Ďalej
ukladáme jednotlivé suroviny – špenátové a mangoldové listy, kukuricu,
cuketu, olivy a pokvapkáme olivovým olejom. Je lepšie, ak špenátové
a mangoldové listy predtým ako ich dáte na pizzu, sparíte na oleji a
cesnaku, ale len chvíľku, aby listy zmäkli. V rúre sa potom nebudú veľmi
pripekať. Ja som ich dnes dala čerstvé rovno na pizzu. Samozrejme, dá sa
to zjesť, ale pizza je chutnejšia, keď sú listy jemne orestované. Dáme piecť
a keď pizza chytí peknú farbu vypneme rúru, posypeme pizzu syrom
a asi na minútu ešte dáme do vypnutej rúry.
vyvaľkané cesto na pizzu |
pizza pred pečením |
Komentáre
Zverejnenie komentára