Cícerová polievka
Cícerová polievka sa dá robiť na mnoho spôsobov. Ja
som tentoraz zvolila kombináciu zeleniny a cíceru.
Potrebujeme:
1 šálku cíceru, 2 zemiaky, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok
zeleru, 1 malá cibuľa, olej, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
Postup:
Cícer na noc namočíme do hrnca s vodou. Na
druhý deň vodu zlejeme a vymeníme za čerstvú. Dáme variť spolu so zeleninou,
posolíme a okoreníme. Keď je cícer polomäkký, pridáme nakrájané zemiaky.
Akonáhle sú všetky suroviny mäkké, pridáme pár
kvapiek olivového oleja, prípadne na
oleji restovanú nakrájanú cibuľu s mletou červenou paprikou. Podávame s najemno
nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Komentáre
Zverejnenie komentára