Hrášková polievka s haluškami
Túto polievku by som pomenovala ako polievka môjho detstva,
mamka nám ju často varievala a mali sme ju radi. Akurát som ju trošku
pomenila, nedávam do nej zápražku, konzervovaný hrášok som vymenila za čerstvý
alebo mrazený, pridala som zopár bylín a korenín a takýto je výsledný
počin:
Potrebujeme:
čerstvý alebo mrazený zelený hrášok, mrkva, petržlen, cibuľa,
cesnak, zelerová, petržlenová, ligurčeková
vňať, krupica, vajce, olej, soľ, mleté čierne korenie,
kurkuma
Postup:
Na lyžicu oleja dáme nakrájanú alebo
nastrúhanú mrkvu. Tú za občasného miešania opekáme, až kým nepustí
žltú farbu. Potom k nej pridáme petržlen, cibuľu, cesnak, posolíme a zalejeme
vodou. Prihodíme koreniny a byliny, ligurček
spolu so zelerovou a petržlenovou vňaťou ju výborne dochutia, aj vďaka nim
nie je potrebné pridávať žiadne umelé dochucovadlá. Varíme asi 10 minút a nakoniec
k nej pridáme hrášok a nahádžeme krupicové halušky, ktoré si spravíme
z krupice, vajca a soli. Pozor, nespravte si príliš husté cesto, ale
radšej redšie, aby halušky neboli veľmi tvrdé. Polievku ďalej
varíme asi 10 minút a môžeme servírovať.
vazerá veľmi dobre a chutne ... halušky v polievke milujem na rozdiel od mojej rodiny ... teda ich ani často nerobím ... ale navnadila si ma ... zajtra bude hrášková s haluškami ... :)))))
OdpovedaťOdstrániťďakujem za milé slová Laura :) tak dobrú chuť k tej tvojej :)
OdpovedaťOdstrániť