Paprika plnená bulgurom a údeným tofu v paradajkovej omáčke
Našla som ešte zopár paprík na záhradke, tak som
spravila toto chutné voňavé jedlo:
Potrebujeme:
papriky, paradajky, paradajkový pretlak, bulgur,
údené tofu, vajce, ovsené vločky, čierne korenie, majorán, cesnak, bobkový list,
soľ
Postup:
Papriky umyte, odrežte vrchnú časť a vydlabte semienka.
Dovnútra potom natlačíte bulgurovú zmes. Tú si pripravíte tak, že uvaríte bulgur,
k nemu pridáte nadrobno nastrúhané údené tofu, soľ, korenie, majorán,
pretlačený cesnak, pridáte jedno vajce a zahustíte ovsenými vločkami.
Medzitým si uvarte paradajkovú omáčku. Lyžicu olivového oleja dáte do hrnca a prilejete
paradajkové pyré alebo pretlak alebo čerstvé ošúpané paradajky, posolíte alebo
podľa potreby prisladíte, pridáte bobkový list a čerstvo namleté čierne
korenie a varíte cca 5 minút. Ja som použila pyré aj čerstvé paradajky, no
potom som celú omáčku vymixovala dohladka. Do omáčky potom dajte naplnené papriky
a varte domäkka.
Komentáre
Zverejnenie komentára