Baklažánová nátierka s arašidmi a sezamom
Baklažán je skvelá zelenina. Zvyčajne ho opekám len tak na troške oleja alebo grilujem, či vydlabem a zapekám. Už teraz sa teším, ako si ho tento rok prvýkrát sami vypestujeme. Potom vás budem informovať, či sa nám to podarilo :)
baklažán, olivový olej, soľ, čierne
korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy, hrsť nesolených arašidov, 1 lyžička sezamových
semienok
Postup:
Baklažán umyjeme a osušíme.
Nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán spolu so šupkou na
olivovom oleji. Po vychladnutí ošúpeme a vložíme do mixéra. K baklažánu
pridáme citrónovú šťavu, okoreníme čiernym korením a posolíme podľa chuti.
Na záver k nátierke pridáme lyžicu sezamových semienok a najemno
postrúhaných alebo pomletých arašidov alebo iných orechov. Nátierka tak vďaka
tomu dostane oveľa viac vitamínov, minerálov a iných prospešných látok.
Komentáre
Zverejnenie komentára