Conchiglioni plnené paradajkami posypané opekanou hlivou a mandľami
Dávno sme tu nemali taký jednoduchý zdravší
šalátik. V tomto zimnom období bude asi pre mnohých výzvou nájsť chutné čerstvé paradajky,
preto zvoľte radšej malé sladšie cherry paradajky.
Potrebujeme:
500 g cestovín conchiglioni (mušlí), 500 g čerstvých
paradajok, cesnak, 100 g hlivy, hrsť mandlí, olivový olej, 4 lyžice bieleho
jogurtu, 2 lyžičky medu, 2 lyžičky dijónskej horčice, soľ, šalát Insalatina, šalát
poľný
Postup:
Uvaríme si cestoviny. Paradajky
nakrájame na malé kocky (pokojne aj so šupkou) a vložíme ich na panvicu s mierne zohriatym
olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Asi 5 minút podusíme, osolíme
a odstavíme. Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny a dáme na tanier
so šalátom. Šalát polejeme dresingom, ktorý sme si spravili z bieleho
jogurtu, medu a dijónskej horčice. Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny
a poukladáme na šalát. Hlivu natrháme na menšie kúsky,
opláchneme, vysušíme a opečieme na olivovom oleji dozlatista. Mandle
sparíme vriacou vodou a po vychladnutí ich ošúpeme a taktiež opečieme
a spolu s hlivou dozdobíme výsledné jedlo.
Komentáre
Zverejnenie komentára