Fazuľový VegeGuláš
Dostala som krásnu obrovskú fazuľu, vypestovanú mojou
šikovnou tetuškou na hornej Orave. Do série vegegulášov tak pribudol ďalší
chutný a jednoduchý recept.
fazuľa, cibuľa, zemiaky, lečo alebo čerstvé
paradajky a papriky, cesnak, paradajkový pretlak, majorán, čierne korenie,
mletá červená paprika, morská soľ
Postup:
Postup je podobný ako pri príprave gulášu zo sójového mäsa. Príprava je oveľa jednoduchšia
a kto má rád fazuľu, určite si pochutí. V jednom hrnci si uvarte fazuľu,
ku ktorej neskôr pridáte zemiaky. Cibuľu si opečte dozlatista na panvici s olejom,
pridajte čierne korenie a mletú červenú papriku a prihoďte do hrnca s fazuľou.
Pridajte lečo a pretlačený cesnak, osoľte a chvíľu povarte. Napokon
pridajte trochu paradajkového pretlaku a najemno nastrúhaný alebo
rozmixovaný surový zemiak, čím celý guláš zahustíte. Na záver dokoreňte a pridajte
majorán.
Komentáre
Zverejnenie komentára