Špagety s paradajkovou omáčkou

Ani si nepamätám, koľko som mala rokov, keď niekto prišiel s prevratným receptom na špagety s kečupom. Vyšším levelom už boli špagety s tzv. morkadelou. Ak máte na prípravu aspoň o päť minút viac, spravte si svoju vlastnú paradajkovú omáčku. Bude oveľa chutnejšia, nebude v nej toľko cukru a iných čudných a zbytočných látok. A pridajte do nej aj niečo, čo prospeje vášmu zdraviu. Keď to všetko dohladka vymixujete, určite ulahodíte aj svojim deťom. Od tých mojich som dostala pochvalu. :)


Potrebujeme:
cherry paradajky, paradajkové pyré, mrkva, údené tofu, červená cibuľa, soľ, čierne korenie, oregano, slnečnicové a ľanové semená, olivový olej, čerstvá bazalka

Postup:
Na olivovom oleji orestujeme nastrúhanú mrkvu, nech pustí šťavu a peknú žltú farbu. Neskôr pridáme nakrájanú cibuľu, pokrájané paradajky spolu so šupkou korenie a bylinky. Keď je zelenina mierne pripečená, nastrúhame k nej cca štvrtinu údeného tofu (ak nemáte, nemusí byť) a zmes zalejeme malým množstvom paradajkovým pyré, no ak máte chutné a sladké sezónne paradajky, pyré či pretlak nemusíte dávať. Nakoniec do omáčky pridáme lyžičku ľanových a slnečnicových semien, bazalku a celú zmes dohladka zmixujeme, podľa chuti dosolíme či dosladíme.




Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky