Špagety s paradajkovou omáčkou
Ani si nepamätám, koľko som mala rokov, keď
niekto prišiel s prevratným receptom na špagety s kečupom. Vyšším
levelom už boli špagety s tzv. morkadelou. Ak máte na prípravu aspoň o päť
minút viac, spravte si svoju vlastnú paradajkovú omáčku. Bude oveľa chutnejšia,
nebude v nej toľko cukru a iných čudných a zbytočných látok. A pridajte
do nej aj niečo, čo prospeje vášmu zdraviu. Keď to všetko dohladka vymixujete,
určite ulahodíte aj svojim deťom. Od tých mojich som dostala pochvalu. :)
Potrebujeme:
cherry paradajky, paradajkové pyré, mrkva, údené
tofu, červená cibuľa, soľ, čierne korenie, oregano, slnečnicové a ľanové
semená, olivový olej, čerstvá bazalka
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme nastrúhanú mrkvu,
nech pustí šťavu a peknú žltú farbu. Neskôr pridáme nakrájanú cibuľu,
pokrájané paradajky spolu so šupkou korenie a bylinky. Keď je zelenina mierne
pripečená, nastrúhame k nej cca štvrtinu údeného tofu (ak nemáte, nemusí
byť) a zmes zalejeme malým množstvom paradajkovým pyré, no ak máte chutné
a sladké sezónne paradajky, pyré či pretlak nemusíte dávať. Nakoniec do omáčky
pridáme lyžičku ľanových a slnečnicových semien, bazalku a celú zmes dohladka
zmixujeme, podľa chuti dosolíme či dosladíme.
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť