Pečená maslová tekvica so syrom a údeným tofu
Nie, ešte nám na záhradke nenarástli tekvice. Tentoraz
som jednu krásnu našla v obchode. Od leta sme tekvicu nemali, preto som
neváhala a hneď si jednu ukoristila. Priznám sa, túto maslovú som jedla
asi druhýkrát v živote. Jej vnútro má krásnu sýto-oranžovú farbu a vraj
má aj veľa vitamínov a minerálov. Kúštik som ochutnala aj v surovom stave
a mala takú sladkastú chuť s melónovým nádychom.
Potrebujeme:
maslová tekvica, údené tofu, tvrdý syr, čierne
korenie, mletá červená paprika, čerstvá petržlenová a zelerová vňať, syr s bielou plesňou
Postup:
Tekvicu umyjeme a prekrojíme napoly. Jadierka
vyberieme a vydlabeme vnútornú časť, ktorú potom nadrobno nakrájame. Vydlabané
kusy tekvice potrieme olejom a dáme piecť do rúry. Na panvici s olejom
osmažíme vydlabanú vnútornú časť tekvicu, pridáme nastrúhané údené tofu, soľ, čierne korenie
a mletú papriku. Odstavíme, necháme trošku vychladnúť a do zmesi pridáme
nastrúhaný tvrdý syr a nakrájanú petržlenovú vňať. Zmesou naplníme pripečené
tekvice, navrch dáme polku syra s bielou plesňou a dáme zapiecť.
Komentáre
Zverejnenie komentára